Detské recepty

Ako prvý receptík Vám predstavím chutnú cviklovú polievočku. 


Potrebujeme: 1 pórik, 1 väčšiu mrkvu, 1 strúčik cesnaku, 1 väčší zemiak a nie príliš veľkú červenú                             repku.
Postup: Pórik si osmahneme na masle, pridáme na drobno nakrájanú zeleninku, zalejeme vodou a                     varíme do zmäknutia. Pridáme bylinky- rascu, bazalku a štipku soli. Rozmixujeme a                             podávame s  uvareným vajíčkom a kuskusom (od 1 roku) prípadne len so žĺtkom alebo                         ryžou.


V obľúbenosti u nás vedie táto sladučká Hokkaido polievka.

Potrebujeme: 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 zemiak a 1 menšie Hokkaido

Postup: Zeleninu si nakrájame na menšie kúsky a dáme variť. Pridáme štipku soli, rascu a bobkový                  list. Keď nám zeleninka zmäkne, rozmixujeme ju a detičkám ktoré majú zavedené                                mliečko, môžme zaliať mliekom a nechať prejsť varom. Podávame s lyžičkou smotany.



Všetky moje recepty sú úplne easy ale tento je asi z tých úplne najjednoduchších, losos s mrkvovo zemiakovou kašou.

Potrebujeme: 1 zemiak, 1 mrkvu, kúsok lososa

Postup: Kým sa nám uvarí zemiačik s mrkvou, štipkou soli a rascou, na masle si osmahneme lososa,               detičkám od roku ochutíme citrónom. Z uvareného zemiaka a mrkvy si spravíme kašu.pyré a               podávame.

Verím, že Vám tieto jednoduché receptíky budú chutiť.
Teším sa na Vaše ohlasy, fotky a poteší ma, keď receptík hodíte na story a označíte ma, aby som videla že ste sa inšpirovali našou zdravou detskou kuchyňou. Prajem Vám dobrú chuť a už čoskoro sa môžte tešiť na ďalšiu sériu receptov.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava