Môj Maťko

Začnem od doby, kedy sme sa ani nepoznali...
Naše životy boli úplne niekde inde, ale pritom boli tak rovnaké. Obaja sme mali niekoľko ročný vzťah. Ten môj trval 5 rokov, Maťov dva. Obaja sme si v našich vzťahoch prežili krásne chvíle, ale ako to často býva zvykom, nič netrvá večne, teda v tomto prípade nie...
Vzťahy sú najzložitejšia vec, často krát si ľudia nevážia koho majú, čo im ten druhý dáva a ako veľmi sa obetuje, až do vtedy, kedy to prestane robiť. 
Potom prichádza obdobie, kedy by dal všetko za to, aby mohol veci urobiť inak, vážiť si tie obyčajné veci na človeku, ktorý miluje tak čisto...
A v tej dobe prišiel on. Prišiel vo chvíli, kedy môj život stál na jednom mieste. Nevedela som sa z toho miesta pohnúť. Bála som sa odísť, milovať a robiť veci, na ktoré som nebola zvyknutá.

Prišiel človek, ktorý videl mňa, takú aká som a páčila som sa mu taká. Nechcel ma meniť, nevidel vo mne iného človeka, na ktorého by si ma chcel zmeniť. Prichádzal za mnou, znova a znova, len preto, aby ma videl. Dokázal mi za sekundu vyčariť úsmev a moje srdce pri ňom bilo tak silno, ako keď bežíte maratón. Tento pocit som necítila snáď niekoľko rokov. 
Bol iný, ako ktokoľvek v mojom živote. Ktokoľvek, koho som do vtedy poznala.
Zamilovala som sa.
Do každej jednej vety, úsmevu, dotyku...
Zamilovala som sa tak veľmi, že som bola ochotná zmeniť v mojom živote všetko.
Snáď nikto ma nikdy nevedel rozosmiať ako on, vedel ma vždy počúvať a ako jediný bol pre mňa ten, ktorému som mohla povedať všetko. Každý detail z môjho života. Vie o každom, kto pre mňa v živote niečo znamenal. Rovnako ako ja o ňom. Ak je vzťah postavený na klamstvách a podvádzaní, nikdy nemôže trvať, totiž...
Ukázal mi to, aká veľká a silná dokáže byť láska. Ako veľmi a čisto dokáže muž milovať. Dovtedy som toto nepoznala. Čistá láska je niečo, čo dokáže len ozajstný muž. Muž, ktorý Vás ráno pohladí, ktorý čaká, kým zaspíte a do vtedy Vás hladká po vlasoch. Skočí ráno do obchodu a prinesie Vám raňajky. Niekto, kto miluje Vás, Vaše telo, smiech a nikdy by to, čo má s Vami, nevymenil za nič, aj keď je milión krajších žien. Tú najkrajšiu vidí vo Vás.
Nikdy, nebuďte vo vzťahu, v ktorom nie ste šťastní, nenapĺňa Vás alebo si Vás ten človek neváži. Nebojte sa posunúť ďalej, bez ohľadu na to, ako to dopadne. Ja som príliš dlho stála na mieste a čakala, že sa niečo zmení. Keď Vám niekto dokáže ublížiť raz, dokáže to spraviť znova, ale len keď mu to dovolíte.
Nedovoľte to.
Nikdy.
Nikomu.
Vážte si to, kým ste a milujte sa, aby Vás mohli milovať iní. 
P.S. Fotka je z čias, keď sme boli dvaja. Ja som stretla jeho, Maťka, človeka, ktorý mi ukázal ako milujú muži a aj teraz, keď prešiel nejaký čas, máme spolu dieťa sa vieme spolu jašiť, milovať a dokazovať si lásku.
Aj keď prišiel čas, kedy to nie je o nás, ale o rodine, nie je deň, kedy by ma nepobozkal.
V mojich očiach je to ten najlepší a najláskavejší muž. Muž a zároveň otec. Dnes viem, že lepšieho som si pre moje deti priať nemohla.

Komentáre

Anonymný napísal(a)…
Vďaka bohu zaňho ❤ zato,že je niekto,kto ti vie ukázať ako úžasný človek si... ako moc si zaslúžiš byť milovaná... lebo ty sama si neuvedomíš nikdy aká si skvelá, preto ti to musí niekto ukázať a dať ti to najavo... ❤ lebo málokto má tak dobré ❤ ako ty... ❤❤❤ Natálenka moja krásna ❤❤❤
Ďakujem tomu,že práve ja mám možnosť patriť do tvojho života a možem vás lúbiť ako vás lúbim baby moje ❤❤❤

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava