Instagramová dokonalosť

Pozná niekto skutočne lásku? Tú pravú lásku, ktorá Vás núti báť sa, premýšľať, milovať tak, že viac to už nejde? Keď si uvedomíte že že je na svete niekto, koho milujete viac, ako seba samého a to tak čisto, že ste ochotní spraviť všetko... Toto poznajú len mamy. Mamy, ktoré sú skutočne mamami. Ktoré denne strávia hodiny venovaním sa svojim deťom. Hraním, spievaním, učením, či spoznávaním.
Veď ono skutočne nie je dôležité či je všetko prádlo vyžehlené a uvarené presne na obed. Ono je dôležité, či ste doma šťastní. Či máte rodinu, ktorá pri Vás stojí a dieťa, ktoré Vás miluje tou najčistejšou láskou.
A keď ste si uvedomili, že niečo z toho nemáte, že Vám niečo chýba, zmeňte to. Buďte šťastní a netrápte sa nepodstatnými vecami.
Mať dieťa nie je rozprávka. Nie je to ani prechádzka ružovou záhradou. Prichádzajú aj veľmi ťažké chvíle a veci, ktoré zvyknú prekvapiť, no menia ich tie krásne a tie, ktoré slovami nejdú opísať. Tie krásne sa musia proste prežiť. Je pre mňa ťažké vysvetliť Vám, že materstvo nie je len ľahké, ako sa na prvý pohľad môže zdať, keď všade naokolo vidíte opak. Keď vidíte že mamičky naokolo majú doma vyluxovanú domácnosť, denne navarené a napečené a dokonale poslušné dieťa.
Nepochybne nejedena z Vás, dostane pocit, že niekde nastala chyba.

"Prečo ja toto všetko nestíham, keď to stíhajú iné mamy?!"
"Som zlou mamou keď môjho muža nečakajú trojchodové obedy, keď príde z práce?"
"Som neschopná, pretože denne neumývam dlážku a iné mamy to robia?!"
"Neviem piecť, moje dieťa nemá dokonalú mamu"

Maminky, poviem Vám malé tajomstvo. Ste tou najlepšou mamou, aj keď toto všetko nerobíte. Instagram, je často krát plný ideálnych, dokonalých žien, ktoré nás možno nakopnú, inšpirujú ale relaita je úplne iná. Nikto nie je dokonalý a už vôbec nie ten, kto sa snaží silou mocou na svoju dokonalosť poukazovať. Všade naokolo vládne dokonalosť, dokonalé fotky na instagrame, dokonalé postavy, domácnosť, deti...
Všetci pridávame len malú časť, ktorá z nášho súkromia ukrojí len maličký kúsok a nikto nemôže povedať, že nás na základe nejakých postov pozná.
Aj keď sa snažíme byť tými dokonalými, netvárme sa že sme, pretože dokonalosť je len jednotvárna.
Áno, všetci by sme chceli ten dokonalý život, ktorý vidíme na fotkách iných ľudí, ale vážme si a buďme vďační za to čo máme a netúžme po niečom, o čom nemáme ani poňatia aké je v skutočnosti.
Nevravím, že sa nedá všetko stíhať a nedá sa nadstaviť si čas, aby ste stihli všetko, čo potrebujete. Ide o to, že sa vôbec nič nedeje keď to tak nie je. Že je v poriadku, keď si navaríte na dva dni dopredu a na druhý si vyložíte poobede nohy. Je tiež v poriadku, nájsť si čas pre seba a občas na chvíľku vypnúť. Len sa všetci netvárme, že to tak nie je. Veď nie sme stroje, sme len šťastné a občas unavené mamy.

Komentáre

Anonymný napísal(a)…
❤️👍

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava