Interaktívna hra

Čo tak sa zabaviť, vymyslieť niečo kreatívne a hlavne zadarmo. Veď nemusíme vždy minúť kopu peňazí, keď chceme spraviť svojim najmilším ratolestiam radosť. Táto hra je o šikovnosti, kreativite, zručnosti a zábave ako pre dievčatká aj chlapcov. Tak poďme na to!



Neviem ako vy, ale vždy mi je ľúto, vyhodiť akúkoľvek krabicu, či už od topánok alebo kozmetiky. Veď na niečo sa už len zíde... No a potom ju obchádzam pol roka, haha.
Tento krát sa mi to však oplatilo, pretože ma napadlo, z tej krabice, ktorú tak dlho obchádzam, spraviť Nelke interaktívnu hru.




Čo budeme potrebovať?
Nepotrebnú väčšiu krabicu
Papier
Nožnice
Ceruzky
Tanier
V tomto prípade som použila šošovicu, fazuľu, mandle, ryžu, jedlé gaštany a cestoviny

Avšak môžte použiť aj (hrášok, kolienka, orechy, vločky, prípadne v lete ovocie čerešne, maliny, jahody, čučoriedky atď) či práve to, čo Vám kuchyňa ponúka.
V tomto prípade sa kreativite medze nekladú.

Ako sme postupovali?

Ako prvé sme si z kartónu nastrihali 3 dlhšie obdĺžniky, aby pasovali do krabice ako priečky a 3 menšie obdĺžniky tak, aby vzniklo 6 okienok. 
Do každého okienka sme nastrihali z papieru štvorček a nakreslili naň konkrétnu surovinu, ktorú do toho okienka budeme ukladať.
Keď sme na každý papierik nakreslili obrázok a vložili ho do okienka, pripravili sme si do tanieriku potrebné suroviny.
Najprv som Nelke vysvetlila čo má robiť a už som nechala na ňu, ako si s tým poradí.
Okamžite pochopila, o čo ide a kam patrí konkrétna surovina. 
Pri tejto hre sme sa zabavili niekoľko hodín! Nelku totiž veľmi bavilo zhotovenie krabice aj kreslenie, nehovoriac o samotnej hre. Hneď ako sa nám podarilo vložiť každú surovinu do okienka, začali sme odznova. 








Odporúčam, hrajte sa na stole alebo na podlahe, nie na koberci.
Podotýkam, že je veľmi dôležité, aby ste pri tejto hre boli v blízkosti detí a dávali pozor, pretože maličké suroviny môžu vdýchnuť.


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava