Tipy na výlety s deťmi

Milujeme výlety a preto som sa rozhodla napísať Vám článok a podeliť sa o detaily našich výletov.
Rada Vám popíšem, kde sa nám páčilo a kde sme v poslednej dobe boli. Podelím sa s Vami o pekné miesta, aby ste ich mohli navštíviť so svojimi blízkymi aj vy. :)
Ak sa Vám tento typ článkov bude páčiť, spravím z nich sériu. S výletmi totiž nekončíme a máme v pláne pozrieť sa aj kúsok ďalej a objaviť krásy nášho milovaného Slovenska.


Devín.
Je to nádherná časť a odvrátená strana Bratislavy. Čistá príroda v podobe Sandbergu a pamiatky ktoré ocenia najmä dospelí ale verím, že na svoje si prídu aj deti.

Zrúcanina hradu Devín 
Pod zrúcaninou sa dá spraviť krásna prechádzka s výhľadom na Dunaj do ktorého sa vlieva rieka Morava. Sú tu stánky so suvenírmi, bufety kde sa dá občerstviť, zmrzlina a staršie detské ihrisko. Na hrad sa dostanete po cca 10 minútach chôdze do mierneho kopca. V lete stretnete po ceste aj kozy či ovce a čakajú Vás prekrásne výhľady a kus histórie.
Na hrad sa dostanete aj s kočíkom ale odporúčam nosič, pretože do veží sa s nim kvôli schodom nedostanete.
Vstupné sa platí pod hradom- cez sezónu 5eur dospelí a deti od 6 rokov 2,50eur.












Sandberg
Autom sa dostanete takmer pod Sandberg a prejdete sa asi 5 minút do kopca po asfaltovej ceste. Tu nie sú žiadne bufety ani ihrisko, len krásna čistá príroda a nádhernými výhľadmi. 
Sem si prineste deku a jedlo a spravte si s rodinkou piknik. Krajšie miesto na piknik totiž už nenájdete 🥂
Myslím, že sa dostanete aj kočíkom ale odporúčam nosič. 
Žiadne vstupné. 













Železná studnička 
Na železnej studničke sme boli už veľa krát a vždy sa tam veľmi rada vraciam. Prekrásna príroda a veľmi veľa možností. Dá sa tu grilovať a opekať s priateľmi či rodinou.  Je tu vybudovaná  nádherná infraštruktúra. Hneď ako vystúpite z auta vás čaká nezameniteľná atmosféra, akú inde v Bratislave nenájdete. Drevené mostíky, krásne, nové detské ihriská, trampolíny, potok, ktorý tečie naprieč celou Železnou studničkou.
Kúsok ďalej nájdete reštaurácie a nádherne polia kde si oddýchnete alebo zahráte kopec hier s deťmi. 
Odporúčam aj ako turistiku, pretože zo Železnej studničky vedie kopec trás po ktorých sa dostanete na rôzne nádherné miesta ako napríklad Kamzík, Partizánska lúka, jazerá, ktoré sa nachádzajú v okolí, Snežienka, Kačín, Mlyny atď. 
Bude Vám stačiť kočík ale na turistiku odporúčam nosič.
Žiadne vstupné. 








































Bojnice
My sme boli zatiaľ len na vyhliadke a v Šmolkovej dedinke ale v Bojniciach sa nachádza niekoľko ďalších miest, ktoré sami plánujeme ešte navštíviť. 
Okrem Čajky v oblakoch odporúčam aj ZOO a prekrásny Bojnický zámok ktorý som navštívila ešte ako dieťa niekoľko krát. 
Avšak priblížiť Vám aktuálne môžem len Čajku v oblakoch pod ktorou sa nachádza Šmolkova dedinka. 
Autom sa dostanete takmer pod vyhliadku. Auto zaparkujete na veľkom platenom parkovisku a vyjdete si mierny kopec, asi 15 minút. 
Dole sa môžte občerstviť v bufetoch. Majú tu zmrzlinu a nádherné, veľké drevené detské ihrisko. 
Na vyhliadku sa dostanete po zaplatení- dospelí 8€, deti do 6 rokov zdarma a deti od 6 rokov myslím 4€.
Dostanete sa všade aj s kočíkom. 
























Zálesie 
Je kúsok od Bratislavy, smerom na Senec Je to príjemná prechádzka pri ramene Dunaja. Je tu malá vyhliadková veža a krásne drevené mólo. Ak sa prejdete kúsok ďalej popri záhradkárskej oblasti, dostanete sa k prenájmu kajakov a môžte si spraviť s rodinkou či priateľmi plavbu po Dunaji. Nenájdete tu bufet tak si nezabudnite občerstvenie zobrať so sebou. 
Vstupné sa neplatí a cenu prenájmu si žiaľ nepamätám ale myslím že na hodinu to nebolo viac ako 15€. Páni, ktorí kajaky prenajímajú Vám kajak požičajú na skúšku s deťmi na kraji Dunaja či sa deti neboja, bezplatne. Ak sa báť nebudú, kajak si môžte rezervovať.
Dostanete sa aj s kočíkom. 







Vodárenská záhrada 
Tu sme žiaľ už veľmi dlho neboli, preto Vám pridám staršie fotky ale bol by hriech ju nespomenúť. Kedysi sme tu s Nelkou trávili každý deň. Je to nádherné miesto ktoré by mal každý, kto do týchto končín zavíta navštíviť. 

Krásna záhrada ako stvorená na piknik. 
Je tu veľké detské ihrisko, umelé “jazierko” ktoré v lete slúži ako bazénik pre detičky, vyhliadková veža, jazero, lavičky, pitná voda. Jediné čo tu chyba je bufet, takže jedlo si treba vziať z domu. 
Pripadne je kúsok ďalej reštaurácia Kontajner kde varia skvelé jedlá pripadne si môžte vziať kávu so sebou. 
Hneď oproti Vám odporúčam zobrať deti na karloveské rameno. Určite tam zbadáte kačičky a kajakárov, ktorí tam trénujú. 
Vstup je zdarma.
Stačí Vám kočík. 









Botanická záhrada 
Je jedným z mojich obľúbených miest v Bratislave. S Nelkou som tam bola snáď sto krát. Tu Vám asi neopíšem. Tú treba navštíviť. 
Asi len spomeniem, že je tu staré detské ihrisko, prekrásne kvety, stromy a miesta, ktoré inde nenájdete. Môžte sa ísť pozrieť aj do skleníku, kde máte na chvíľu pocit, akoby ste boli na inom kontinente. 
Vstup je 3€. Je tu malý bufet ktorý je väčšinou zatvorený 😅 a automaty so sladkosťami, vodou a kávou. Odporúčam vziať veľkú deku, knihu a nasávať pokojnú atmosféru. Svoje čaro má na jar, v lete aj na jeseň. V zime je Botanická záhrada zatvorená. 
Tu Vám stačí kočík.  
















Verím, že sa Vám tento typ článku páčil a čoskoro Vám napíšem ďalší. Aké sú Vaše obľúbené miesta, ktoré často navštevujete? Napíšte mi do komentára.
Krásny deň Vám praje Naty, Nely a Sári.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava