Vysoké Tatry v zime

Tento článok vyšiel v spolupráci s Rouzit.sk




Okrem postrehov, tipov a preferencii na dobré jedlo, výlety či zábavu vo Vysokých Tatrách nájdete v tomto článku zopár zimných outfitov, ktoré vznikli v rámci spolupráce s Rouzit.sk



Starý Smokovec
Do Starého Smokovca viedli naše kroky každý deň počas našej dovolenky a odporúčame nájsť si ubytovanie práve tu.
Začnime teda jedlom, pretože sme sa tu naozaj dobre najedli.

Tatracinky je malý krásny podnik s výbornou kávou a ešte lepšími sladkými aj slanými palacinkami, ktoré vás zasýtia tak, že sa vám bude odchádzať fakt ťažko. 

Cukráreň u Elišky taktiež s výbornou kávou a najlepšími domácimi koláčikmi v okolí. Túto kaviareň odporúčame najmä rodinám s deťmi, pretože tu majú krásny detský kútik kde sa detičky zahrajú a vy si môžete v kľude zjesť zaslúžený koláčik a vypiť teplú kávu a to my mamy proste chceme! 

Iba tu Bistro v tomto bistre nájdete tiež detský kútik a robia tu skvelé wafle, ale syr s hranolkami nám veľmi nechutil.

Starý Smokovec ponúka množstvo aktivít, my sme stihli vyskúšať len zopár ale dám vám aj niekoľko tipov, ktoré by mohli zaujať vás.
Lyžiarske strediská pre deti alebo začínajúcich lyžiarov- Jakubkova lúka a Hrebienok.

Klzisko- milovníci zimných športov by nemali vynechať verejné klzisko, blízko Hrebienok Resortu.
A vôbec nevadí, ak si nevezmete korčule so sebou, pretože v Intersport vám korčule požičajú za sumu 4eurá na dve hodiny. 

Tatranská Lomnica
V Tatranskej Lomnici si okrem iného užijete skvelú lyžovačku a ak sa sem vyberiete mimo sezóny ako my, určite vás poteší, že ľudí na svahu, v rade na lanovku či v bufete bude minimum. 
Cena za skipss je ale vyššia- 50eur na celý deň, odporúčame zakúpiť si ho online, vyjde vás podstatne lacnejšie. 
Nám by síce stačil 3 hodinový, avšak v ponuke majú len celodenný prípadne na viac dní.
Za túto cenu sa však lyžuje na zjazdovke na ktorú vás odvezie sedačková lanovka na Štart, prípadne vyššie pod Skalnaté pleso.

Po príchode na svah sme v požičovni/škole lyžovania požičali Nelke výstroj a po prvotnom pokuse naučiť ju lyžovať sme zvážili, že to necháme na odborníkoch- skúsených učiteľoch lyžovania. 
Pán učiteľ zobral Nely hneď na veľký svah na Štart lanovkou, čo by sme si my teda absolútne netrúfli, avšak zrejme vedel čo robí a Nely sa naučila lyžovať.
Sárke sme zatiaľ požičali sánky a vedľa svahu sme sa zatiaľ na striedačku s manželom sánkovali a lyžovali.

Prvotný plán unaviť deti nám ale nevyšiel. Najviac unavení, nachodení a zničení sme boli my s manželom ale užili sme si to!

Tatranská Lomnica ponúka aj letnú adrenalínovú zábavu v podobe bobovej dráhy, určite ju v lete nevynechajte.

Galéria dobrá hračka
Ale keďže vás chcem zahrnúť najmä tipmi v aktivity v zimných mesiacoch, nemôžem vynechať 
Galériu dobrá hračka  je to totiž najkrajšia herňa akú sme s deťmi navštívili.
Je vhodná pre detičky od 1 roka. Nenájdete tu klasické trampolíny ani bazény s guličkami. Vaše detičky tu ale spoznajú činnosti rôznych povolaní, interaktívne hry a hračky a myslím, že ani vašim deťom nebude stačiť hodina na to, aby stihli všetko, čo im galéria ponúka.
A keďže v peknom počasí v zime i v lete je možností ako využiť čas vonku habadej, herňu odporúčame na škaredé počasie. 

Thermalpark Aquapark
Tak isto je tu viac možností využitia škaredého počasia v thermalparkoch či aquaparkoch v okolí. 
Náš plán navštíviť jeden z nich nám síce kvôli kovid situácii nevyšiel, Vám môžeme odporúčiť Aquacity Poprad, Thermalpark Bešeňovu či Tatralandiu, určite si podľa vašich preferencii vyberiete.



Povinná zástavka!
Štrbské pleso
Prechádzka okolo Štrbského plesa je povinnosť každého, kto navštívi Vysoké Tatry a už po niekoľký krát nám celkom nevyšlo počasie, pretože bola hmla. Nevadí, pleso bolo zamrznuté a tak, namiesto okruhu, sme sa prešli rovno po plese. 
A ak navštívite toto krásne miesto v letných mesiacoch odporúčam výlet na Solisko. Na chatu pod solisko sa dostanete sedačkovou lanovkou ale aj peši a ďalej môžete vyjsť na Predné Solisko. Táto túra však nie je vhodná pre deti.
Ďalšia krásna túra zo Štrbského plesa vedie na Vodopád Skok po žltej značke vám cesta potrvá 1,35 hod. Táto turistika je vhodná aj pre deti, avšak kočíkom sa tam nedostanete. 

           


Hrebienok 
Na Hrebienok sa dostanete pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca, ale môžete si tiež naplánovať túru s kočíkom, pretože na Hrebienok vedie aj asfaltová cestička. 
Na Hrebienku sa nachádza chata s reštauráciou, kde sa môžete najesť alebo si dať horúci čaj či kávu.
V zimnom období odporúčame navštíviť Ľadový dóm, vstup je zdarma ale ako takmer všade, fungujú v režime OP. 
Obľúbenou atrakciou na Hrebienku v zimnom období je sánkovačka.
Nám sa však nepodarilo túto atrakciu s deťmi vyskúšať pre nedostatok snehu na trati, vy ju však nevynechajte.
Sánky sa požičiavajú už pri kúpe lístka na lanovku a vy sa spolu s deťmi viete spustiť z Hrebienka až do Starého Smokovca.
Ak sa sem však vyberiete na turistiku, dostanete sa na rôzne vysokohorské chaty ale obľúbené sú aj Studenovodské vodopády ktoré sú vzdialené len cca hodinu cesty.


Popradské pleso
Ak dostanete chuť na prechádzku kočíkom či už v lete alebo aj v zime na krásne Popradské pleso mám pre vás tip, ako sa vyhnúť lesnej cestičke. Ak si do navigácie dáte Popradské pleso, navigácia vás naviguje na parkovisko pod asfaltovou cestou ktorá smeruje na Popradské pleso. 
Peši sa tam dostanete s deťmi za hodinku a pól.
Ak máte väčšie deti a chceli by ste radšej cestičku v lese, dostanete sa na ňu priamo zo Štrbského plesa po červenej značke.

Ubytovanie sme mali vo Veľkej Lomnici v apartmáne Tatragolf Mountain Resort ****

Verím, že si čas strávený v Tatrách užijete rovnako ako my a vďaka tomuto článku nebudete musieť premýšľať kam sa s rodinou vybrať.


Prinášam Vám aj zopár zimných outfitov, ktoré nájdete na stránke rouzit.sk
V rámci spolupráce som si vybrala 
Dlhý pletený rolák ktorý zahreje aj v Tatranských mínusových teplotách.
Krátky béžový rolák (momentálne vypredaný)
S kódom NATALIAB15 získaš -15% zľavu na celý sortiment.










Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Pôrod

Zadržiavanie kakania/terapia hrou

Svadobné prípravy, hostina a zábava